logo
Malaysia's Best News App
...
Lobak Merah
Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.
Lobak Merah
4h
“Apa kau nak, cakap!” – [VIDEO] Lelaki Keluar Rumah Tiba-tiba, Marah Polis Masa Tengah Meronda
Tindakan polis untuk membuat rondaan di sebuah kawasan perumahan untuk menjaga keselamatan penduduk ternyata mendatangkan rasa kurang senang buat salah seorang penduduk ini. Maki hamun tak tentu pasalSatu video viral memperlihatkan dua anggota polis dari Unit Rondaan Bermotor (URB) sedang menjalank
80 Views
1 Comments
Lobak Merah
5h
Percaya Atau Tak! Ini 4 Bintang Bollywood Yang Pernah Guna Khidmat Ibu Tumpang Untuk Dapat Anak
Sebelum ini, peminat filem Hindustan sudah sedia maklum bahawa pelakon cantik berlesung pipit, Preity Zinta bersama suami iaitu Gene Goodenough sudahpun menimang cahaya mata kembar yang bernama Jai dan Gai Zinta Goodenough.Menurut perkongsian Preity sebelum ini, dia dan suami menimang cahaya mata te
10 Views
Lobak Merah
5h
Buat Content TikTok Dedah Wajah OKT Masa Ke Mahkamah, Anggota Beruniform Boleh Berdepan Tindakan
Umumnya, ramai yang tahu bahawa menggunakan media sosial semasa bekerja adalah satu kesalahan, apatah lagi jika seseorang itu berkhidmat dalam sektor awam.Minggu lepas, satu video perkongsian daripada seorang pengguna TikTok telah mengundang kemarahan netizen. “Sila beli lalauan ye…Sis nak ke c
16 Views
Lobak Merah
5h
[VIDEO] Gadis ‘Ditinggal’ Keluarga Di Stesyen Minyak, Ramai Rupanya Kongsi Pengalaman Sama
Selain berfungsi sebagai tempat mengisi minyak kenderaan, biasanya orang ramai akan berhenti di stesyen minyak untuk singgah ke tandas atau tumpang solat di surau kecil yang disediakan. Ada juga pengunjung yang sekadar singgah untuk ke kedai serbaneka di dalamnya.Namun, pengalaman di stesyen minyak
reaction1
1
75 Views
1 Shares
Lobak Merah
5h
“Tengah makan ada 2 ekor tikus lalu!”- Wanita Kecewa Aduan Diabai Pekerja Kedai Makan Pavilion KL
Sejak dua menjak ni banyak betul kes berlaku dekat kedai makan. Siakap kayangan lah, kailan ikan masin harga yahudi lah, dan macam-macam lagi lah!Kalau harga kayangan tapi sedap boleh terima lagi. Yang penting kebersihan makanan dan kedai makan dijaga. Kalau harga mahal, kebersihan pun out susah la
26 Views
Lobak Merah
6h
Dedikasi Minat Terhadap EXO Dalam Thesis, Pemuda Ini Raih Kelas Pertama Ijazah Sarjana
Para peminat K-pop, apa benda paling berharga yang korang pernah ada sepanjang korang jadi fans idol? Album? Photocard? Lightstick?Bagi min, semua benda tu dah biasa dah…tapi yang ini luar biasa! Pemuda ini dedikasikan minatnya terhadap K-pop dengan menulis thesis untuk pengajian ijazah sarjananya
6 Views
Lobak Merah
7h
“Daripada duk buat dosa fitnah” – Ifa Raziah ‘Offer’ RM200k Kalau Boleh Tunjuk Bukti Dia ‘Potong Usus’
Baru-baru ini, nama Ifa Raziah menjadi sebutan netizen selepas gambar bersama doktor pakar bedah Gastrointestinal dan Bariatric menunjukkan penyanyi ini berjaya turunkan badan sebanyak 7kg dalam masa dua bulan sahaja! View this post on Instagram A post shared by
reaction1 reaction1
2
38 Views
Lobak Merah
8h
Doktor Kongsi Cara Mudah Untuk Keluarkan Serangga Yang Masuk Dalam Telinga
Korang pernah tak ada pengalaman serangga masuk dalam telinga? Paling biasa berlaku bila tengah tidur atau tengah buat aktiviti dalam hutan.Menurut Healthline, bila serangga masuk dalam telinga korang, ia boleh mati dekat dalam tu. Tapi ada juga kemungkinan serangga ni akan terus hidup dan gali teli
56 Views
1 Shares
Lobak Merah
8h
“Rasa bersalah aku gelak” – [VIDEO] Suasana Hiba Jadi Lucu Lepas Individu Ini Tiba-tiba Terkentut
Melawat pusara orang terdekat ini sudah memang tak dinafikan membuatkan kita rasa sebak, itu sahaja cara untuk ubat kerinduan kita terhadapnya jika rasa itu tidak tertahan lagi.Sesampainya di kawasan perkuburan sudah pastinya, rasa hiba menyelubungi suasana, rasanya perkara ini memang common jika
41 Views
Lobak Merah
8h
“Samseng pun ada hati” – Ustaz Ebit Lew Kongsi Pengalaman Ziarah Kawasan ‘Bahaya’ Di Brazil
Sejak 1 Disember lepas, penceramah bebas terkemuka iaitu Ustaz Ebit Lew telah menghabiskan masanya di Brazil untuk menziarahi kawasan-kawasan di sana dan memberikan bantuan kepada mereka yang memerlukan.Hingga ke hari ini, beliau sering berkongsikan segala pengalamannya di negara tersebut melalui ak
40 Views
Lobak Merah
9h
“Kuwek2 gigit!” – Comel! Si Kecil Jenuh Beritahu Kena Gigit Hamster, Family Pula Ingat Itik
Bila kita bercakap mengenai adik-adik kecil yang baru nak mula bertutur dengan jelas, mesti kita akan cuba sedaya upaya untuk fahamkan setiap perkataan yang disebut.Kadang-kadang perkataan yang disebutkan itu memberi maksud lain, tapi apa yang kita faham tak sama dengan si kecil maksudkan.Seperti sa
15 Views
1 Shares
Lobak Merah
9h
“Dia tengah intai kita” – [VIDEO] Seram! Wanita Dakwa Rakam ‘Penunggu Kondo’ Ada Yang Dengar Bunyi Ketawa?
Bila bercakap tentang pengalaman seram, pasti ramai yang ada cerita tersendiri kan? Ramai juga yang merasakan dorang sanggup kalau dengar bunyi-bunyi seram asalkan “benda tu” tak muncul depan mata.Baru-baru ini, seorang wanita telah kongsikan yang dia telah melihat satu susuk misteri bersama ana
reaction1
1
37 Views
Lobak Merah
10h
Followers IG Ahli BTS Cecah Hampir 20M, Walaupun Buka Akaun Kurang 24 Jam
Akhirnya, setelah hampir 8 tahun debut, kesemua ahli BTS telah membuat kejutan kepada para peminat mereka dengan membuka akaun peribadi di Instagram!Berita tersebut telahpun viral di media sosial sejak semalam, ahli BTS kesemuanya telah berjaya mencecah hampir 20 juta followers walaupun tak sampai 2
10 Views
Lobak Merah
10h
Remaja Meninggal Dunia Selepas Ternampak ‘Hantu’ Di Bentong
Baru-baru ini, seorang remaja berumur 16 tahun menemui ajal ketika melawat sebuah rumah hantu di pusat peranginan bertempat di Bentong, Pahang.Kejadian ini dikatakan berlaku Rabu lepas, di mana remaja tersebut sedang bercuti di pusat peranginan yang dipercayai terletak di Bentong bersama keluarganya
79 Views
2 Shares
Lobak Merah
1d
“Dia ni first & last” – Lepas 7 Tahun Terpisah, Wanita Akhirnya Kahwin Dengan ‘Crush’ Sekolah
Kalau dah jodoh, cuba elak macam mana sekalipun, pasti akan bersama, lebih indah kalau si jodoh tu adalah crush kita.Siapa sangka, lepas 7 tahun terpisah dan dah cuba nak move on, wanita yang dikenali sebagai @Rinaraa ini bertemu jodoh dengan lelaki idamannya yang dah menaruh hati sejak dibangku
42 Views
Lobak Merah
1d
Faiza Tawar Wang Tunai Berjumlah RM14 Ribu Untuk Pertandingan Memasak Online
Hadiah wang tunai keseluruhan sebanyak RM14,000 dan produk FAIZA ditawarkan sempena pelancaran Pertandingan Memasak Dalam Talian (Online Cooking Contest) oleh Syarikat Faiza Sdn.Bhd yang julung-julung kalinya diadakan sesuai dengan penerapan norma baru gaya hidup masa kini dalam mendepani Pandemik C
6 Views
Lobak Merah
1d
[VIDEO] Comel! Netizen Terhibur Lihat Gelagat Makcik Kuat Terpengaruh Drama Korea
Rasanya pengaruh drama Korea dalam masyarakat kita sekarang ni dah semakin meluas. Bukan saja dalam kalangan remaja, malah golongan mak-mak pun dah banyak terjebak tengok K-Drama di laman-laman strim online ni. Kadang-kadang tu boleh jadi diorang lagi advance daripada kita!Dalam kebanyakan drama Kor
29 Views
1 Comments
Lobak Merah
1d
“Yang penting rezeki halal” – Kefli Mengaku Memang Dia Grab Rider Tersebut
Minggu lepas, satu perkongsian viral dan menjadi tumpuan netizen apabila bekas bintang Akademi Fantasia musim ketiga Kefli dikatakan kini bekerja sebagai penghantar makanan. Jadi penghantar makan Grab?Pesanan itu diterima apabila peminat itu mendapat notifikasi yang menunjukkan identiti penghantar
reaction1
3
68 Views
Lobak Merah
1d
Bila Last Pergi Sushi King? Ini 5 Perkara Yang Mungkin Korang Tak Perasan
Kalau kita perhatikan, setiap hari pasti ada yang kongsikan keterujaan masing-masing melakukan aktiviti-aktiviti sosial dan sebagainya, setiap hujung minggu rata-rata pusat beli belah akan menjadi tumpuan ramai terutamanya di restoran yang ada disana.Setelah beberapa bulan tidak dibenarkan untuk men
1 Views
Lobak Merah
1d
Adibah Noor Minta Maaf Kurang ‘Perform’ Konsert Semalam, Asap Antara Punca Tak Fokus
Semalam, telah berlangsungnya konsert minggu ketiga Gegar Vaganza musim ke-8 yang menyaksikan kumpulan Nico G telah menjadi peserta pertama yang tersingkir.Manakala, Nikki Palikat berjaya mengungguli tangga pertama minggu ketiga ini dengan jumlah peratusan markah sebanyak 84.8% diikuti dengan Aliff
15 Views