22 cedera akibat letupan mercun

20 Oct 2025 • 11:02 AM MYT
Media Selangor
Media Selangor

Berita dan isu semasa, inklusif untuk semua.

image is not available

KULIM, 20 OKT: Sebanyak 22 orang awam cedera termasuk seorang lelaki mengalami kecederaan serius pada dahi dalam insiden letupan akibat pembakaran mercun di Paya Besar dekat sini, tengah malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kulim Supt Zulkifli Azizan berkata kejadian berlaku pada 12.45 tengah malam dan disedari anggota membuat rondaan pencegahan jenayah yang melihat kesesakan lalu lintas dengan kehadiran orang ramai di tepi jalan Paya Besar.

”Anggota terlibat telah meminta bantuan dan apabila pasukan bantuan sampai di tempat kejadian, didapati terdapat ramai yang cedera dan dimaklumkan disebabkan oleh mercun yang dibakar meletup.

“Sebanyak 22 mangsa terlibat dengan seorang mengalami luka sedalam lima sentimeter di dahi manakala yang lain luka kecil akibat terkena belerang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Zulkifli berkata lalu lintas kembali terkawal dan orang ramai bersurai selepas dua ambulans membawa mangsa ke Hospital Kulim.

-- BERNAMA

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved