KJ : Dasar Sains, Teknologi dan Inovasi 2021-2023 Akan Dilancarkan Tidak Lama Lagi

TechnologyDigital
23 Nov 2020 • 1:57 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Khairy Jamaluddin, Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Malaysia (MOSTI), hari ini telah membuat ucaptama pada acara JomLaunch 2020, sekaligus berkongsi beberapa pandangan menarik berkaitan arena teknologi tempatan.

image is not available

Menariknya, pada acara tersebut juga, beliau mengumumkan MOSTI akan memperkenalkan Dasar Sains, Teknologi dan Inovasi 2021-2023 tidak lama lagi.

Melaluinya, ia akan menetapkan dan berkongsi dasar transformasi bidang teknologi supaya mempunyai kesinambungan secara lebih tersusun dan terperinci berbanding pada hari ini.

Dasar ini juga akan turut memastikan ekosistem teknologi dan inovasi tempatan mempunyai garis masa yang nyata, jelas, aktif dan juga matang.

Ia juga diharap yang mana ekosistem digital negara terus mendapat kerjasama dari semua pihak, sekaligus menghasilkan sinergi yang membawa kepada kejayaan Malaysia di mata global.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved