LG Dilaporkan Membantu Apple Membangunkan Skrin Boleh-Lipat

TechnologyDigital
18 Feb 2021 • 10:37 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Apple akan mengikut langkah Samsung, Royole dan Huawei untuk membangunkan peranti skrin boleh lipat. Beberapa rekaan prototaip dipercayai telah dihantar ke Taiwan untuk menjalani ujian. Malahan sebelum ini kedengaran juga ura-ura Samsung menghantar panel boleh-lipat kepada Apple.

Menurut laporan DigiTimes, Apple kini menerima bantuan pula dari LG Display untuk membangunkan skrin boleh-lipat. Penglibatan LG tidaklah aneh kerana Apple memang menggunakan Samsung dan LG sebagai pembekal panel OLED sebelum ini. Dengan masa depan LG dalam dunia telefon pintar sedikit kelam, LG Display mungkin ingin mencari pembeli panel keluaran mereka.

Antara maklumat yang diketahui setakat ini ialah iPhone boleh-lipat pertama akan mempunyai rekaan mirip Galaxy Z Flip dengan skrin sekitar 7 inci. Model pertama pula dijangka hadir pada tahun 2023.

View Original Article
Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved