Baidu Merancang Memperkenalkan Roboteksi Tanpa Pemandu Di 100 Bandar Di China, Menjelang 2023

TechnologyDigitalCars
18 Nov 2021 • 1:11 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Baidu kini mengumumkan perancangan untuk memperkenalkan perkhidmatan teksi-robot di 100 bandar di China, menjelang 2023 kelak.

Pihak Baidu sedia menawarkan perkhidmatan mereka di lima bandar pada hari ini, dimana pengguna boleh menggunakan aplikasi khusus, dan mendapatkan kenderaan untuk ke destinasi.

Langkah Baidu ini adalah dalam mempelbagaikan pendapatan perniagaan mereka. Penawaran perkhidmatan ini juga membolehkan Baidu memperlihatkan teknologi swapandu yang dibangunkan mereka.

Secara tidak langsung juga, ia memperlihatkan pergerakkan industri seru-pandu ke arah penggunaan robot, sekaligus mengurangkan lagi kos kepada pengguna, dan menjadikan perkhidmatan lebih efisien.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved