Rebat RM500 pembelian barang elektrik mangsa banjir mulai Jumaat

7 Jan 2022 • 10:35 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available

PUTRAJAYA - Pemilik akaun elektrik domestik yang terkesan dengan banjir boleh mula menikmati Rebat Bantuan Bencana Banjir (R3B) untuk pembelian peralatan elektrik sebanyak RM500 mulai Jumaat.

Menteri Tenaga dan Sumber Asli, Datuk Seri Takiyuddin Hassan berkata, program tersebut adalah untuk mengurangkan beban mangsa banjir bagi menggantikan peralatan elektrik yang rosak akibat banjir.

"Rebat ini boleh digunakan untuk pembelian secara dalam talian di Shopee, Lazada dan PG Mall serta kedai atau pasar raya berdaftar di bawah program R3B," katanya dalam sidang akhbar di kementeriannya pada Jumaat.

AKAN MENYUSUL

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved