Lagi mangsa banjir maut, di Sugut

5 Jan 2022 • 12:06 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

BELURAN: Mangsa banjir yang telah dihanyutkan oleh arus deras di Kg Kinadaan, Sugut, telah ditemui mati lebih kurang 1.8km daripada tempat kejadian di Sungai Osum Sugut pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah, Supritendan Kasim Muda memaklumkan mangsa Kaerul, 26 tahun, pekerja ladang warganegara Filipina, telah cuba untuk menyeberang jalan yang telah dinaiki air setinggi 5 kaki disertai arus yang deras.

"Operasi carilamat melibatkan pelbagai agensi telah dilaksanakan semenjak laporan diterima dan setelah 5 hari," katanya.

"Pada 4 Januari 2021, lebih kurang jam 1.20 petang mangsa ditemukan dalam keadaan tersepit oleh kayu dan batu di tebing Sungai Osum Sugut. Mangsa telah di hantar ke Hospital Beluran untuk dibedah siasat."

* Read full report in tomorrow's print paper or log in or sign up for e-paper and premium online news access.

* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.