Pegawai Polis Wanita Dikecam Buat ‘Live’ Masa Serbuan, Siap Perkenalkan Anggota Lain

25 Apr 2022 • 8:08 AM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

image is not available
dos penggalak

Seorang pegawai polis wanita yang membuat rakaman video secara langsung di Tiktok dikecam netizen. Korang sempat tengok?

Menurut laporan Berita Harian, dia yang berpangkat Asisten Superintendan (ASP) itu membuat live ketika menjalankan pemeriksaan ke atas sebuah pusat hiburan yang turut bersama beberapa anggota lain.

Dalam live berkenaan, wanita tersebut juga turut memberitahu skop kerjanya kepada pengikut yang menonton. Bukan tu jer, siap perkenalkan anggota lain yang bertugas pada waktu itu bersamanya.

image is not available
Tangkap layar ketika sesi live di Tiktok

Perkara tersebut membuatkan ramai yang tidak berpuas hati dan anggap yang ASP berkenaan ambil kesempatan buat ‘content’ untuk menaikkan ‘followers’ akaun Tiktoknya.

Langgar etika PDRM?

Ada juga komen yang mengatakan bahawa perkara yang dilakukan ini telah melanggar etika PDRM, apa pandangan korang?

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.