“Ini Hukum Karma!” – Terlepas Tuduhan ‘Membunuh’ 11 Tahun Lalu, Lelaki Maut Di Lokasi Yang Sama

15 Apr 2022 • 1:24 PM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

image is not available

Semalam, tular satu hantaran di media sosial Facebook mengenai kemalangan kereta di Miri yang menyebabkan pemandu dan juga penumpang kereta jenis BMW itu meninggal dunia di tempat kejadian.

Namun, apa yang menjadi buah mulut netizen adalah apabila pemandu kereta yang meninggal itu pernah didakwa membunuh rakan sekelasnya pada tahun 2011.

Yang lebih mengejutkan, pemandu berkenaan dilanda tragedi tragis itu di lokasi yang sama mayat rakan sekelasnya ditemukan.

Pada 25 Mac 2011 yang lalu, mendian Tiffany Wong telah ditemukan mati di sebuah longkang kecil di Jalan Beraya Lama, Bakam dan tidak pulang setelah keluar bersama suspek.

Menerusi laporan, pemandu kereta BMW itu telah dibebaskan daripada tuduhan membunuh Tiffany kerana bukti yang tidak mencukupi.

image is not available

Sumber : Facebook  

Berikutan itu, ramai netizen beranggapan bahawa kematian pemandu itu telah menerima ‘karma’ atau balasan atas perbuatannya dulu.

Malah ada juga yang mengatakan roh mendiang Tiffany ‘tidak tenang’ dan menunggu untuk membalas dendam.

Pengajaran buat manusia. Buat benda tak baik pasti ada balasannya.

Rakan-rakan yang mengenail Tiffany juga berpendapat yang sama dan kisah tersebut sedikit sebanyak telah mengimbau kembali memori kes kejam itu pada hari ini.

image is not available 11 jam lalu

(VIDEO) "Macam Sihir Je.." - Gerai Mi Viral Jadi Tumpuan, Netizen Hairan Masakan Panas Ada Ulat