4 bunga terpilih sebagai pemenang Shot on iPhone Macro Challenge

14 Apr 2022 • 1:56 PM MYT
SoyaCincau
SoyaCincau

For everything that matters in tech

image is not available

Awal tahun ini, Apple telah mengadakan pertandingan Shot on iPhone Challenge, menggunakan fungsi makro yang terdapat khusus di iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max. Pertandingan ini telah menerima penyertaan dari serata dunia dan kini Apple telah mengumumkan 10 pemenang sudah dipilih.

Pemenang yang terpilih berasal daripada China, Hungary, India, Italy, Sepanyol, Thailand, dan Amerika Syarikat. Gambar pemenang akan digunakan dan dipamerkan di laman web Apple.com, instagram @Apple dan papan tanda di seluruh dunia.

Rata-rata gambar pemenang adalah bertemakan tumbuh-tumbuhan dengan 4 pemenang mengambil gambar bunga dan dua gambar daun. Senarai pemenang dan gambar yang diambil adalah seperti berikut:

"Sea Glass" oleh Guido Cassanelli (Buenos Aires, Argentina)

image is not available

"The Cave" oleh Marco Colletta (Taranto, Itali)

image is not available

"Art in Nature" oleh Prajwal Chougule (Kolhapur, Maharashtra, India)

image is not available

"A Drop of Freedom" oleh Daniel Olah (Budapest, Hungary)

image is not available

"Leaf Illumination" oleh Trevor Collins (Boston, USA)

image is not available

"Strawberry in Soda" oleh Ashley Lee (San Francisco, USA)

image is not available

"Volcanic Lava" oleh Abhik Mondal (New Milford, New Jersey, USA)

image is not available

"Honeycomb" oleh Tom Reeves (New York City, USA)

image is not available

"Hidden Gem" oleh Jirasak Panpiansin (Chaiyaphum City, Thailand)

image is not available

"The Final Bloom" oleh Hojisan (Chongqing, China)

image is not available

Apple tidak menyatakan apakah hadiah atau ganjaran diberikan kepada pemenang. Perkara yang sama juga untuk semua gambar Shot on iPhone yang terpilih sebelum ini. Tetapi pastinya ada saguhati akan diberikan kepada pemenang.

Jika anda pengguna iPhone, anda boleh memuat naik gambar yang ditangkap dengan iPhone di instagram bersama tanda pagar #ShotOniPhone. Mungkin Apple akan melihat dan berminat untuk menyiarkannya di media sosial mereka. Sudah ada beberapa gambar tangkapan rakyat Malaysia telah disiarkan oleh Apple, anda juga berpeluang untuk dipilih.

[Sumber: Apple]

Bacaan Berkaitan