Penunggang motosikal pukul warga emas didakwa esok

25 May 2022 • 5:50 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available

SHAH ALAM - Penunggang motosikal yang memukul seorang lelaki warga emas dalam kejadian berhampiran jejantas di Padang Jawa di sini akan dihadapkan ke mahkamah pada Khamis.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, suspek yang berumur 23 tahun itu akan didakwa atas kesalahan mengikut Seksyen 323 dan 506 Kanun Keseksaan.

"Sebelum ini suspek telah mendapat perintah reman dari Mahkamah Shah Alam selama empat hari untuk melengkapkan siasatan," katanya kepada Sinar Harian pada Rabu.

Pada Ahad, seorang lelaki warga emas cedera apabila dipukul seorang lelaki dalam kejadian berhampiran jejantas di Padang Jawa di sini.

Suspek memukul mangsa selepas dipercayai tidak berpuas hati dengan cara pemanduan mangsa.

Aksi suspek yang kemudiannya menjadi tular di media sosial itu menerima kecaman daripada netizen yang rata-ratanya menyifatkan tindakan suspek itu keterlaluan.

Perbuatan suspek kemudiannya berjaya dileraikan orang ramai di lokasi kejadian.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved