Dr Yusof perlu ikut perlembagaan parti: Umno Sabah

Politics
23 May 2022 • 12:42 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

PAPAR: Adun bebas Sindumin, Datuk Dr Yusof Yaacob, yang permohonannya untuk menyertai semula Umno pada dasarnya telah diterima, mungkin terpaksa menghadapi ketidakpastian sama ada beliau dibenarkan bertanding dalam mana-mana pilihan raya umum.

Ketua Perhubungan Umno Sabah Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata mana-mana bekas pemimpin Umno yang ingin menyertai semula parti perlu mengikut perlembagaan parti di mana beliau perlu menjadi ahli biasa sekurang-kurangnya tiga tahun dan tidak boleh bertanding dalam mana-mana pilihan raya umum semasa tempoh itu.