Apple Dianugerahkan Paten Kamera Pada Tombol Berputar Apple Watch

TechnologyDigital
3 Jun 2022 • 10:20 AM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

image is not available

Di zaman awal jam tangan pintar, terdapat banyak model yang ditawarkan dengan kamera seperti Samsung Galaxy Gear hampir sembilan tahun lalu. Selepas itu ciri ini pupus kerana kualiti gambar yang kurang memuaskan serta hanya meningkat kos. Tetapi Apple Watch di masa hadapan mungkin akan akhirnya hadir dengan kamera.

image is not available

Menurut Patenly Apple, Apple telah mempatenkan rekaan sebuah Apple Watch dengan kamera yang diletakkan pada tombol berputar di sisi jam pada tahun 2019. Kini paten ini telahpun dianugerahkan kepada mereka oleh USPTO.

image is not available

Apabila diaktifkan skrin akan menjadi viewfinder sebelum gambar diambil. Terdapat juga pelan untuk membolehkan Apple Watch ditanggalkan dari tali jam dan berfungsi sebagai sebuah kamera digital mini.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved