Pengakap Kelana A anjur program kebajikan

21 May 2019 • 4:24 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

PENDANG - Buat pertama kalinya pada tahun ini, Pasukan Pengakap Kelana A Daerah Padang Terap menganjurkan majlis iftar dan pemberian sumbangan keperluan asas kepada golongan asnaf dan fakir miskin.

Penolong Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Kedah, Mohd Aswadi Muhamad berkata, program yang dikenali Majlis Iftar Ramadan dan Sumbangan Duit Raya 2019 itu dilancarkan dengan memberi manfaat kepada 150 penerima.

Katanya, program itu juga turut mendapat kerjasama daripada pelbagai syarikat swasta dan persendirian.

"Kita menyumbangkan wang dan keperluan asas seperti beras, minyak masak, gula dan biskut kepada anak-anak yatim di sekitar daerah ini," katanya.

Mohd Aswadi berkata, program seperti ini akan dilakukan setiap tahun bagi mengisi masa terluang dengan perkara yang berfaedah terutama pada bulan mulia ini.


Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved