
PELAKON Amar Baharin meluahkan rasa syukur selepas berjaya menyelesaikan amanah wang infaq yang dikirimkan oleh orang ramai sepanjang perjalanan kayuhannya ke Tanah Suci.
Menerusi satu hantaran di
, pemilik nama sebenar, Amar Mohd Baharin itu memaklumkan, wang tersebut diserahkan kepada sebuah restoran di Madinah untuk menyediakan makanan kepada para jemaah di Masjid Nabawi.
“Alhamdulillah, semua duit infaq (yang diberi sebelum mula perjalanan, di tengah perjalanan dan sesudah sampai di Tanah Haram Madinah) telah saya infaqkan menerusi Restoran @paktam.madinah untuk diagihkan kepada jemaah di Masjid Nabawi,” katanya.

Suami kepada pelakon Amyra Rosli itu turut mengucapkan terima kasih atas sokongan dan kepercayaan orang ramai yang sudi berkongsi rezeki, serta mendoakan agar setiap kebaikan tersebut menjadi pahala berpanjangan.
“Semoga menjadi ladang pahala buat semua yang menginfaqkan harta mereka ke jalan ALLAH,” ujarnya lagi.

Untuk rekod, Amar memulakan misi kayuhan Journey to Tanah Haram bersama sahabatnya, Datuk Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin (Qobin), dari Perlis sejak 27 April lalu.
Misi tersebut berjaya disempurnakan apabila kedua-duanya tiba di Masjid Nabawi pada jam 10.45 pagi waktu Arab Saudi (3.45 petang waktu Malaysia) pada Khamis lepas.
Mereka dijangka pulang ke tanah air pada Jumaat ini.


