Arteta puas hati skuad sedia ada

Football
21 Jan 2024 • 12:29 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Mikel Arteta - Foto: Agensi

ARSENAL menaruh kepercayaan sepenuhnya kepada barisan pemain sedia ada ketika tempoh perpindahan kian hampir menuju penutup akhir bulan ini.

Perkara itu ditegaskan oleh pengendalinya Mikel Arteta yang optimis dengan kekuatan The Gunners dalam misi memburu kejuaraan Liga Perdana Inggeris (EPL) musim ini.

Malah keputusan jurulatih berusia 41 tahun itu senada dengan pimpinan kelab yang enggan menambah belanja di sebalik gesaan peminat agar pasukan dirombak pada pertengahan musim.

Arsenal juga dilihat enggan membayar mahal terhadap sasaran nombor utama mereka iaitu penyerang Brentford, Ivan Toney.

“Kami akan cuba sedaya upaya. Kami perlu memastikan pemain berasa dipercayai dan mempunyai keyakinan. Jika mereka diragui ia tidak membantu. Kami sukakan pemain yang ada sekarang,” ujar Arteta.

Sebahagian peminat melihat kepada keperluan Arsenal untuk menambah seorang penyerang baharu selepas The Gunners disingkirkan oleh Liverpool dalam Piala FA.

Malah Arteta dilihat tenang menguruskan topik perpindahan pemain selepas Arsenal membelasah Crystal Palace 5-0 di laman sendiri malam Sabtu.

The Gunners beraksi dengan lapan pemain berbeza Gunners menyumbang kepada jaringan besar itu.

“Ketika ini ia tidak realistik. Apa yang perlu dilakukan adalah untuk meningkatkan pemain kami dan cuba meraih keputusan lebih baik bersama skuad sedia ada,” ujar Arteta.

View Original Article
Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved