Asrama pusat tahfiz di Batu Pahat terbakar

31 Dec 2024 • 1:13 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Asrama pusat tahfiz di Parit Raja, Batu Pahat terbakar pagi Selasa.

BATU PAHAT - Dianggarkan 70 peratus blok asrama Maahad Tahfiz Al Johari, Parit Raja di sini, musnah dalam kebakaran pagi Selasa.

Komander Operasi Pegawai Bomba Kanan II Khas Untuk Penyandang (KUP) Nasrul Rahman dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ayer Hitam, Nasrul Rahman berkata, seramai 23 anggota dari tiga balai termasuk Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ayer Hitam, Penggaram, dan Rengit, dikejarkan ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan pada jam 8.35 pagi.

Tambahnya, operasi diketuai Penolong Penguasa Bomba Mohd Shamin Mohamed Salikin yang juga Komander Operasi Kanan dan Penguasa Kanan Bomba, Siti Hajar Sanusi.

“Kebakaran melibatkan kawasan seluas 30 meter panjang dan sembilan meter lebar hangus hampir 70 peratus dalam insiden berkenaan.

"Bagaimanapun, tiada mangsa yang terlibat dalam kebakaran berkenaan. Kebakaran berjaya dikawal pada jam 9.18 pagi dan operasi ditamatkan sepenuhnya pada jam 10.50 pagi.