Baru 3 minit berkahwin, pasangan ini bercerai disebabkan panggilan ‘bodoh’

LocalEntertainment
20 Oct 2024 • 9:14 AM MYT
The Reporter
The Reporter

Malay site offers reporting updates and viral community news from Malaysia

image is not available

Sepasang suami isteri di Kuwait mencatatkan sejarah apabila perkahwinan mereka berakhir hanya selepas tiga minit, menjadikan ia salah satu perkahwinan tersingkat dalam rekod.

Menurut laporan portal Indy 100, kejadian ini berlaku ketika pasangan itu baru saja diisytiharkan sebagai suami isteri. Namun, pengantin lelaki dikatakan telah menghina isterinya dengan memanggilnya ‘bodoh’ ketika dia tersandung.

Penghinaan itu menyebabkan pengantin perempuan segera meminta perceraian, dan mereka tidak sempat keluar dari majlis perkahwinan sebagai pasangan suami isteri yang sah.

Kisah luar biasa ini kemudiannya tular di platform media sosial X, di mana seorang pengguna berkongsi pengalamannya.

“Saya pernah hadir di majlis perkahwinan di mana pengantin lelaki menghabiskan ucapannya dengan memperlekehkan isterinya, seolah-olah itu satu jenaka. Bapanya juga turut serta. pengantin perempuan sepatutnya melakukan apa yang wanita ini buat.”

Seorang lagi pengguna hanya menganggap kejadian itu sebagai “sukar dipercayai”.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved