Bayi 9 Bulan Dilarikan Cucu Pengasuh, Ibu Dedah Anak Dijumpai Dalam Van Putih Nak Ke Sempadan

25 Aug 2022 • 12:24 PM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

image is not available

Luluh hati seorang ibu apabila mendapat tahu bayi 9 bulan yang dalam jagaan pengasuh hilang dilarikan oleh cucu pengasuh itu sendiri. Memetik laporan Malaysia Gazette, ketika bayi diambil cucunya, pengasuh warga emas itu sedang solat.

Menurut ibu yang dikenali sebagai Farisha Amirah, dia mendapat tahu anaknya Noor Raisya Mohamad Rahimi hilang lebih kurang jam 5.30 sebaik pulang dari tempat kerja mahu mengambil anak.

Jantung macam nak luruh bila diberitahu anak saya dilarikan sekumpulan individu tapi kini saya bersyukur kerana bukan sahaja dia selamat malah polis turut berjaya mengesan suspek yang terlibat.

Jelasnya lagi, dia dan suami segera membuat laporan polis dan sehingga jam 9 malam dia masih berurusan di balai.

image is not available

image is not available

Sejam kemudian, mereka dimaklumkan suspek sudah berjaya dikesan namun bayi tiada bersama mereka.

Syukur sangat selepas 10 minit kami dapat panggilan mengatakan anak saya ditemui dalam keadaan selamat dan dibawa ke Hospital Bukit Mertajam untuk pemeriksaan.

Menurut si ibu, jika polis lambat mengesan suspek, anaknya mungkin menjadi mangsa jualan sindiket. Katanya, anak ditemui dalam sebuah van yang dipercayai dalam perjalanan ke sempadan negara jiran melalui negeri di Pantai Timur.

Kredit: Malaysia Gazette | IG schaaazainal_ | FB Farisha Amirah

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved