
BEAUFORT: Wakil rakyat Lumadan, Datuk Ruslan Muharam akan mengemukakan cadangan pembinaan sebuah kompleks sukan mini di Weston, di sini bagi memenuhi keperluan belia di kawasan itu.
Beliau yang juga Pembantu Menteri Kepada Ketua Menteri berkata, tapak sudah dikenal pasti membabitkan kawasan seluas enam ekar dengan lokasi hanya 500 meter dari Pekan Weston.
“Cadangan pembinaan kompleks sukan mini Weston ini sudah kita bawa ke peringkat Kementerian Belia dan Sukan Sabah (KBSS) Daerah Beaufort yang turut menyokong usaha ini. Saya akan membawa usul pembinaan kompleks sukan mini Weston ini pada sidang Dewan Undangan Negeri (Dun) akan datang, termasuk kepada KBSS bagi mengenal pasti keperluan peruntukan,” katanya.

