Calon Bebas P175 Papar intai platform lebih besar suarakan isu kebajikan penduduk

Politics
14 Nov 2022 • 4:16 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

PAPAR: Jika suara rakyat Papar tidak dapat didengari di peringkat negeri, membawanya ke Peringkat Persekutuan sepatutnya menjadi satu lagi pilihan untuk mengetengahkan isu “tidak boleh dicapai” yang perlu didedahkan terutamanya melibatkan kebajikan penduduk setempat.

Calon Bebas parlimen Papar, Johnny Sitamin (gambar), berharap dengan memenangi kerusi kawasan itu, beliau mampu mewujudkan platform lebih besar dalam mendapatkan perhatian daripada kementerian berkaitan bagi menyelesaikan isu berpanjangan di daerah itu.

Menjadi penggerak kepada sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Sitamin berkata ia tidak mengambil masa yang cukup lama untuk beliau memahami kerja-kerja yang masih belum dilaksanakan mahupun disampaikan kepada rakyat, terutama mereka yang kurang berkemampuan.