Corsair K70 Max Dilancarkan Dengan Suis Mekanikal Magnetik

TechnologyDigital
14 Aug 2023 • 8:39 AM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Papan kekunci Corsair K70 Max telah dilancarkan dengan suis mekanikal-magnetik. Menurut Corsair, suis Corsair MGX mekanikal-magnetik ini membolehkan satu suis kekunci diprogramkan oleh pemilik untuk mengesan lebih daripada satu tekanan.

image is not available

Kerana terdapat magnet, pemilik boleh menetapkan tahap sensitiviti kekunci dengan keperincian 0.1mm. Ini membolehkan sebagai contoh butang W ditekan untuk bergerak ke hadapan dalam permainan video dan kemudian apabila ditekan lebih dalam akan membuatkan watak berlari.

image is not available

Setiap kekunci diperbuat daripada bahan PBT setebal 1.5mm dengan ia turut mempunyai satu lampu RGB. Tubuh K70 Max pula diperbuat daripada bahan aluminium yang tahan lasak. Papan kekunci ini hanya berfungsi secara berwayar. Terdapat satu butang berputar untuk kawalan audio komputer serta panel LCD yang memaparkan profil yang dipilih oleh pemilik.

image is not available

Corsair K70 Max dijual pada harga $230 (~RM1056) dengan ia ditawarkan dengan satu pelapik tangan yang diperbuat daripada busa memori.