Dato Seri Vida Akhirnya Beri Respon Isu Premis Salmon Skin Salted Egg Disita Dan Guna Loga Halal Tak Sah

5 Mar 2024 • 10:50 PM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

image is not available
Dato Seri Vida Salmon Skin

Sebelum ini kami melaporkan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) Perak mengambil tindakan sita ke atas sebuah premis memproses produk salmon skin salted egg kerana disyaki menggunakan logo halal tidak sah yang didakwa milik usahawan, Datuk Seri Vida. Biar betul?

Terbaru! Menurut laporan Kosmo, Vida akhirnya memberi respon mengenai perkara itu dan terkejut apabila ditanya tentang serbuan KPDN ke atas premis perniagaan seperti yang dilaporkan.

Vida berkata yang dirinya baru saja pulang dari luar negara dan kejadian itu berlaku ketika ketiadaannya.

Saya tak tahu apa-apa. Saya baru bangun tidur dan baru pulang dari oversea (luar negara).

Buat masa sekarang, saya kena ambil tahu apa sebenarnya yang terjadi. Saya kena baca dulu apa laporan media berhubung dakwaan yang awak maklumkan pada saya ini.

Nampaknya Vida langsung tidak tahu mengenai serbuan itu dan dirinya bersedia untuk beri kerjasama jika perlu disoal siasat pihak berkuasa.

Saya sedia beri kerjasama kepada pihak berkuasa untuk disoal siasat. Takkan saya nak lari pula.

Tapi, sekarang saya tak tahu sangat tentang serbuan yang diadakan sebab ketika kejadian, saya tiada di tempat serbuan.

Kredit: Kosmo Online

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved