‘Disiplin harus sentiasa jadi keutamaan atlet’

6 Sep 2022 • 3:05 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

Kota Kinabalu: Atlet-atlet negeri yang bakal bersaing di Sukan Malaysia (Sukma) diingatkan bahawa disiplin menjadi keutamaan mereka pada kejohanan dwitahunan itu yang dijadualkan untuk bermula di Kuala Lumpur dari 16-24 September.

Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor membuat gesaan itu dalam ucapannya yang disampaikan oleh Menteri Belia dan Sukan Datuk Ellron Angin semasa majlis penyerahan bendera negeri yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC) di sini pada Isnin.

“Saya ingin mengingatkan bahawa disiplin harus sentiasa menjadi keutamaan dan ia adalah elemen paling penting semasa Sukma, kerana tanpa disiplin, sebaik mana pun atlet itu tidak akan sampai ke mana-mana,” katanya.