Garaj kereta dibina atas tanah rizab awam kena roboh

4 Jul 2025 • 10:57 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Operasi perobohan garaj kereta yang dibina secara haram berjalan lancar. Foto: Facebook MBSJ

image is not available
Operasi perobohan garaj kereta yang dibina secara haram berjalan lancar. Foto: Facebook MBSJ

PUCHONG - Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) melaksanakan operasi bersepadu melibatkan perobohan garaj kereta yang dibina secara haram di atas tanah rizab awam.

MBSJ memaklumkan, operasi itu dilakukan di sekitar Jalan BK 5/8E, Bandar Kinrara di sini pada Khamis.

"Operasi ini turut melibatkan kerjasama pelbagai jabatan dalaman termasuk Jabatan Bangunan, Jabatan Kejuruteraan, Jabatan Pengurusan Alam Sekitar dan Jabatan Penguatkuasa.

"Selain itu, ia juga dibantu oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) dari Ibu Pejabat Daerah (IPD) Serdang dan Balai Polis Kinrara bagi memastikan kelancaran tindakan penguatkuasaan," katanya menerusi hantaran di Facebook.

**media[3189008]**

Dalam pada itu, MBSJ menasihatkan orang ramai agar sentiasa mematuhi peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh pihak berkuasa tempatan (PBT) berkenaan.

Ujarnya, tindakan tegas akan diambil terhadap mana-mana pihak yang membina struktur secara haram di atas tanah rizab awam.

View Original Article