Pasangan beregu lelaki Malaysia, Goh Sze Fei dan Nur Izzuddin Rumsani, berjaya menjuarai Terbuka Jepun 2024.
Mereka menewaskan pasangan Korea Selatan, Kang Min Hyuk dan Seo Seung Jae, dengan keputusan 21-19, 21-15 dalam perlawanan akhir di Yokohama Arena.
Dalam set pertama final, kedua-dua pasangan bersaing sengit sehingga terikat 18-18. Namun, Goh Sze Fei dan Nur Izzuddin berjaya mendahului dan menang 21-19.
Di set kedua, Goh Sze Fei dan Nur Izzuddin terus mendominasi permainan, mendahului 15-11 sebelum menang 21-15. Kemenangan ini membawa pulang hadiah wang tunai AS$62,900 (RM275,226) dan merupakan kejayaan terbesar mereka setakat ini.
Ini adalah kejohanan terakhir mereka di bawah Persatuan Badminton Malaysia (BAM) sebelum menjadi pemain profesional bermula 1 September ini.
Sumber: Astro Awani
The post Goh Sze Fei-Nur Izzuddin: Juara Terbuka Jepun 2024, akhiri kemarau 22 tahun! appeared first on The Reporter.



