

RIYADH: Hadiyah, ‘the Hajji and Mu’tamer’s Gift Charitable Association‘ di Mekah telah mula melaksanakan pengagihan tahunan juadah iftar dan sahur kepada jemaah umrah sepanjang bulan Ramadan ini.
Menurut portal berita Arabnews, pada tahun ini persatuan berkenaan menyasarkan untuk mengedarkan sekurang-kurangnya 1.2 juta pek makanan.

Persatuan Hadiyah optimis seramai 750 sukarelawan akan bersama mereka membantu gerak kerja menyantuni para jemaah sepanjang Ramadan 1444H.


ebanyak 800,000 hidangan telah diedarkan sepanjang Ramadan termasuk 4.8 juta barangan yang disediakan di beberapa pusat pengumpulan milik mereka.
Mereka turut mengedarkan 2 juta botol air Zamzam dan air minuman beserta dengan 200,000 produk Hadiyah.
Lembaga Pengarah Hadiyah juga berusaha melatih para sukarelawan untuk berkhidmat di bawah jenama mereka sesuai dengan matlamat
Kingdom’s Vision 2030
iaitu menghimpunkan sejuta sukarelawan.
BACA JUGA
