Hamidin Tidak Akan Pertahankan Jawatan Presiden FAM

LocalPolitics
4 Dec 2024 • 2:52 PM MYT
Borak Daily
Borak Daily

Curious & progressive. Bringing you the latest lifestyle & entertainment news

Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Tan Sri Hamidin Mohd Amin mengumumkan bahawa beliau tidak akan mempertahankan jawatannya pada kongres pemilihan badan induk itu pada tahun depan.

image is not available

Foto: Berita Harian

Menurut laporan Berita Harian, pengumuman tersebut dibuat Hamidin semasa sidang media selepas Mesyuarat Ke-13 Jawatankuasa Eksekutif FAM bagi Penggal 2021-2025 yang diadakan di Wisma FAM.

Beliau menegaskan keputusan itu bertujuan memberi peluang kepada ahli gabungan untuk memilih presiden baharu pada kongres pemilihan pada 15 Februari akan datang.

“Saya dengan rasa rendah diri ingin memaklumkan bahawa saya tidak akan mempertahankan jawatan Presiden FAM bagi penggal akan datang,” kata Hamidin dalam kenyataan rasminya.

Sejarah kepimpinan Hamidin bermula pada tahun 2018 apabila beliau dipilih menjadi Presiden FAM untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Tunku Mahkota Ismail.

Pada kongres pemilihan bagi penggal 2021-2025, Hamidin berjaya menang tanpa bertanding, meneruskan kepimpinannya dalam organisasi bola sepak kebangsaan.

Sumber: Berita Harian (Zulfaizan Mansor)