Joao belum pasti beraksi

LocalFootball
15 Sep 2024 • 6:52 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

By: GL Oh

Kota Kinabalu: Penyerang yang baru menyertai Sabah FC Joao Pedro Boeira Duarte mungkin tidak dapat membuat penampilan sulung untuk pertembungan Liga Super dengan Terengganu FC di Stadium Likas malam ini (Ahad).

Pemain Brazil itu diambil semasa jendela terbuka pada Ogos untuk menggantikan rakan senegaranya Ramon Macado yang memutuskan untuk menamatkan kontraknya dengan pasukan lebih awal.

Ketua jurulatih Datuk Ong Kim Swee berkata pada Sabtu bahawa dia masih belum membuat keputusan mengenai kesebelasan utama untuk perlawanan itu.

“Saya belum membuat keputusan lagi sama ada dia (Joao) akan bermain untuk kami menentang Terengganu FC esok.

SPONSORED CONTENT Sinyi Group Founder, Chou Chun-Chi, Wins 2024 Asia Pacific Enterprise Award and Expands Sustainable Tourism Ventures in Sabah, Malaysia Kota Kinabalu: The 2024 Asia Pacific Enterprise Awards, hosted by Enterprise Asia, aims to recognize the most outstanding business leaders and organizations in the Asia-Pacific region. Read more “Dia telah menunjukkan komitmen yang baik dalam latihan sejak ketibaannya di sini dan kami menjangkakan dia akan menyumbang jika diturunkan.

“Bagaimanapun, kami masih mempunyai masa sehingga esok untuk memantau keadaan sebelum memutuskan 11 pemain utama untuk perlawanan itu,” katanya.

Menurutnya, bek tengah Dominic Tan berkemungkinan tidak akan memulakan perlawanan kerana belum pulih sepenuhnya selepas mengalami kecederaan ketika beraksi bersama Harimau Malaya dalam kejohanan Pesta Bola Merdeka baru-baru ini.

Bagaimanapun, berita baik untuk pasukan ialah rakan sepasukan Dominic, Darren Lok dan Daniel Ting, kedua-duanya bebas kecederaan dan bersedia untuk ditampilkan.

Ong turut menyeru peminat Badak untuk hadir beramai-ramai menyokong pasukan itu.

“Kami berharap penyokong setia Sabah FC dapat turun memberi sokongan padu kepada pasukan.”

Untuk rekod, Sabah FC pernah tewas kepada Teregganu FC dalam kedua-dua perlawanan suku akhir Piala FA musim ini.

Mereka tewas pada perlawanan pertama 0-4 di tempat lawan pada penghujung Jun dan mengalami satu lagi kekalahan pada aksi timbal balik 0-3 di tempat sendiri pada Julai.

Sabah FC kini berada di tangga kelima dalam carta liga dengan 13 mata daripada empat kemenangan, satu seri dan tiga kekalahan manakala Terengganu FC dua tempat di atas di tempat ketiga dengan 15 mata daripada empat kemenangan, tiga seri dan satu kekalahan.

* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.

* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.