Kanak-kanak 11 tahun lemas ketika mandi di tali air

26 Jun 2022 • 8:50 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available

KUANTAN - Seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun ditemukan lemas ketika mandi di tali air di Jalan Batu 10, Kampung Chengal Lempung, di sini pada petang Ahad.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Ismail Abdul Ghani berkata, laporan berhubung kejadian tersebut diterima pada kira-kira jam 7.19 petang.

"Lima anggota termasuk seorang pegawai dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gebeng, di sini, bergegas ke lokasi kejadian.

“Ketika tiba di lokasi kejadian, mangsa telah ditemui oleh orang awam dan telah disahkan meninggal dunia oleh pihak perubatan,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini, untuk tindakan lanjut.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved