Kantoi lupa pernah hadiahkan tali leher, momen lucu Bella Astillah & Syed Saddiq dalam BASScast curi perhatian - 'Saya hargai sangat...'

LocalPolitics
15 Jul 2026 • 8:56 AM MYT
SinarPlus
SinarPlus

SinarPlus is a portal based on News, Current Affairs and Lifestyle content

Image from: Kantoi lupa pernah hadiahkan tali leher, momen lucu Bella Astillah & Syed Saddiq dalam BASScast curi perhatian - 'Saya hargai sangat...'

KEMUNCULAN pelakon cantik, Bella Astillah bersama Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dalam program audio siar BASScast malam tadi benar-benar mencuri perhatian ramai.

Mana tidaknya, di sebalik perkongsian serius, terselit satu insiden melucukan apabila Bella mendedahkan satu rahsia yang selama ini disimpan kemas tanpa disedarinya sendiri.

Sambil tersenyum, Bella membuka cerita tentang tabiat Syed Saddiq yang sering mengenakan tali leher pemberiannya setiap kali hadir ke mahkamah.

"Setiap kali YB pergi mahkamah, kalau korang perasan cantik tak tali leher dia?

"Sebenarnya saya baru perasan tahu. Kalau korang nak tahu, saya hargai sangat-sangat dan saya pun tak cakap dengan you lagi.

"Sebab rupanya, setiap kali pergi mahkamah, you pakai tai yang saya hadiahkan kan? Saya baru tahu tahu," kongsi Bella bersungguh-sungguh mendedahkan perkara itu di depan hos dan penonton.

Image from: Kantoi lupa pernah hadiahkan tali leher, momen lucu Bella Astillah & Syed Saddiq dalam BASScast curi perhatian - 'Saya hargai sangat...'

Pendedahan spontan itu nyata membuatkan Syed Saddiq terkejut lalu terus memotong dengan nada mengusik, bertanya kembali sama ada Bella benar-benar baru menyedari perkara tersebut.

Sambil tertawa kecil dengan reaksi spontan itu, Bella dengan jujur mengakui bahawa dia sebenarnya terlupa tentang pemberiannya sendiri sehinggalah dia melihat semula rakaman-rakaman lama.

Anak kelahiran Sabah itu kemudiannya berseloroh mendedahkan yang dia baru tersedar selepas melihat kembali video-video terdahulu dan mula mengecam satu persatu tali leher yang pernah dibelinya di beberapa lokasi berbeza termasuk di Brunei dan Sarawak untuk diberikan kepada bekas Menteri Belia dan Sukan itu.

Hadiah tunang

Mendengarkan pengakuan jujur Bella yang terlupa tentang hadiah tersebut, Syed Saddiq tidak melepaskan peluang untuk terus mengusik sahabatnya itu di hadapan kamera. "Nampak tak? Hadiah yang you berikan, you lupa?

" Nak saya buka aib lagi satu tak? Saya ingatkan kalau you bagi hadiah dekat Neil banyak, saya lupalah. Saya ingat saya macam Neil samalah," seloroh Syed Saddiq dalam nada bergurau yang disambut dengan tawa daripada Bella.

Image from: Kantoi lupa pernah hadiahkan tali leher, momen lucu Bella Astillah & Syed Saddiq dalam BASScast curi perhatian - 'Saya hargai sangat...'

Mahu mengelakkan usikan Syed Saddiq daripada berpanjangan, Bella segera memotong usikan tersebut dengan nada cemas yang mencuit hati.

Syed Saddiq sempat mengusik lagi dengan mengatakan perkara itu melibatkan 'hadiah tunang' yang disifatkannya sebagai satu 'aib besar' jika didedahkan.

Enggan membiarkan rahsia peribadinya terus dibongkar secara langsung, Bella dengan pantas memotong bicara Syed Saddiq dan mengajak penonton untuk terus menantikan sambungan kisah mereka pada episod akan datang sahaja.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved