
KUNAK: Pertubuhan Kadazan Dusun Murut Muslim SeMalaysia (KDMRS Muslim) sentiasa fokus dengan aktiviti kemasyarakatan menerusi program kebajikan dan pendidikan kepada kumpulan masyarakat KDMRS, khususnya saudara baru (mualaf).
Pengerusi KDMRS Kunak, Noraida Abdullah @ Viola Sebastian Lojikim berkata, sejak ditubuhkan pada 2018 dan didaftarkan secara rasmi di bawah Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS), KDMRS Kunak terus komited dalam menjalin dan membina hubungan pelbagai etnik KDMRS di negara ini.
“Objektif penubuhan pertubuhan KDMRS juga termasuk menyampaikan mesej kesejagatan Islam di negara ini, selain berfungsi sebagai jambatan perhubungan antara pelbagai komuniti agama dan etnik di Malaysia.

