Kecewa jeti Kota Kinabalu masih belum sedia

LocalTravel
3 Apr 2025 • 8:17 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

By: Sohan Das

LABUAN: Pengerusi Dewan Perniagaan dan Perindustrian India Labuan Datuk Dahlif Singh (kiri) berkata rancangan percutian ribuan orang untuk melawat Labuan dari Sabah, dan sebaliknya, semasa cuti panjang ulang tahun hari kelahiran rasmi TYT dan Hari Raya terjejas sekali lagi.

“Semuanya kerana Kementerian Sabah yang berkaitan tidak dapat memastikan jeti di Jesselton Point beroperasi walaupun Menteri Wilayah Persekutuan telah memberi lampu hijau untuk perkhidmatan feri antara kedua-dua tempat itu disambung semula pada 15 Dis 2024.

“Krismas, kemudian Tahun Baharu, Tahun Baharu Cina dan kini Hari Raya telah tiba dan pergi, dan feri Ekspres Labuan-Kota Kinabalu yang dinanti-nantikan masih tidak beroperasi.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []};googletag.cmd.push(function() {googletag.defineSlot('/22826383987/dailyexpress_inline', [1, 1], 'gpt-passback').addService(googletag.pubads());googletag.enableServices();googletag.display('gpt-passback');});“Bagaimanapun pihak Sabah tidak memaklumkan apa masalahnya sehingga ia tidak dapat menyediakan jeti yang tidak digunakan sejak Covid-19. Ini hanya jeti ringkas untuk perkhidmatan bot laju dan bukan kapal persiaran mewah.