Keluarga pesakit kronik perlu sokongan moral semua pihak: Mizma

4 Dec 2023 • 3:28 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

LAHAD DATU: Sokongan moral dari semua pihak termasuk masyarakat diperlukan bagi membantu keluarga yang mempunyai ahli keluarga dengan penyakit kronik.

Ketua Unit Pemimpin Pembangunan Masyarakat (UPPM) Segama, Datuk Mizma Appehdullah berkata, sokongan moral yang boleh diberikan kepada keluarga pesakit adalah dalam bentuk kewangan dan menderma darah.

Mizma berkata, sokongan moral dari masyarakat ini dapat membantu meringankan beban keluarga pesakit dan membantu melicinkan proses rawatan pesakit.

“Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul, perumpamaan ini sangat bertepatan dengan situasi keluarga pesakit, justeru itu, kita sebagai anggota masyarakat seharusnya memberikan sokongan moral kepada mereka.