Kesihatan Beransur Pulih, Akhyar Rashid Dijangka Sertai Perlawanan Menentang Penang FC

Football
8 May 2024 • 6:57 PM MYT
Borak Daily
Borak Daily

Curious & progressive. Bringing you the latest lifestyle & entertainment news

Pemain pinjaman Terengganu FC (TFC), Akhyar Rashid yang beransur pulih daripada kecederaan dijangka akan sertai perlawanan menentang Penang FC pada 19 Mei ini.

Memetik laporan Majoriti, pengendali TFC iaitu Tomislav Steinbruckner menyatakan anak buahnya itu bakal menjalani latihan di padang bermula minggu hadapan sekali gus diharap dapat memperkuatkan lagi pasukan pada perlawanan akan datang.

image is not available

Foto: The Sun

Ujarnya, pemain berusia 25 tahun itu telah beransur pulih setelah menerima enam jahitan rentetan daripada insiden yang menimpanya sebelum ini.

Walau bagaimanapun, Tomislav berkata, Akhyar berkemungkinan terlepas perlawanan pembukaan Liga Super menentang Perak kerana masih diberikan ruang untuk berehat bagi memastikan mentalnya kembali stabil.

image is not available

Foto: IG Akhyar Rashid

“Akhyar akan kembali ke padang usai aksi TFC menentang Perak dan akan diberi rehat beberapa hari lagi selepas kecederaannya sembuh dan mentalnya kembali stabil,” katanya hari ini.

Mengulas lanjut, beliau memaklumkan jahitan di kepala Akhyar yang juga pemain sayap bagi pasukan Harimau Malaya akan dibuka dalam masa terdekat ini.

Terdahulu, Akhyar yang dilaporkan telah disamun sehingga memerlukan empat jahitan di bahagian kepala dan dua dikakinya ini turut mengalami kerugian kira-kira RM4,800.

Sumber: Majoriti (Frezella Amil)

View Original Article
Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved