Ketua Polis Negara Beri Peringatan! Jangan Babitkan Istana Dalam Kes Serangan Pemain Bola

9 May 2024 • 6:47 PM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

image is not available
ketua polis

Kalau korang perasan, banyak yang memberikan komen dan spekulasi tak masuk akal berkait kes tiga pemain bola sepak negara yang diserang. Sehinggakan ada pihak yang mengaitkan kejadian ini dengan pihak Istana.

Disebabkan itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain sekali lagi memberikan amaran tegas kepada orang ramai untuk tidak membuat sebarang spekulasi dan kesimpulan sendiri.

Spekulasi hangat tak bagus. Saya dah ulang banyak kali jangan speculate, ini tak bagus. Bila menyebut sampai membabitkan Istana, perkara ini tidak sepatutnya berlaku sebab kita pun belum dapat motif sebenar serangan asid.

Tetapi orang ramai seolah-olah membuat fitnah berdasarkan siasatan yang netizen dapat dari mana kita pun tidak tahu.

KPN turut menasihatkan pengurusan kelab bola sepak tempatan untuk memperketatkan kawalan keselamatan kepada pemain mereka tidak kira berada dalam tempat latihan mahupun di luar.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.