Lelaki parah diserang dengan parang

27 Feb 2023 • 3:27 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Seorang lelaki cedera parah selepas diserang enam lelaki bersenjatakan parang dalam satu kejadian rusuhan yang dilaporkan berlaku di sebuah kedai makan di Jalan Senai Utama, di sini pada Sabtu. - Gambar hiasan

KULAI - Seorang lelaki cedera parah selepas diserang enam lelaki bersenjatakan parang dalam satu kejadian rusuhan yang dilaporkan berlaku di sebuah kedai makan di Jalan Senai Utama, di sini pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Kulai, Superintendan Tok Beng Yeow berkata, dalam kejadian jam 1.30 pagi itu, mangsa, 44, mengalami kecederaan di kepala dan perut telah dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Katanya, bertindak atas maklumat, pihaknya berjaya menahan enam lelaki tempatan berusia 23 hingga 42 tahun bagi membantu siasatan.

"Siasatan awal mendapati punca rusuhan itu adalah disebabkan berlaku perselisihan faham antara mangsa dan kumpulan suspek.

"Kita masih mencari beberapa individu yang dipercayai turut terlibat dalam insiden berkenaan.

"Kesemua suspek kini ditahan reman selama empat hari bermula Isnin bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 148 Kanun Kesesakan iaitu merusuh menggunakan senjata," katanya dalam kenyataan pada Isnin.

Menurut Beng Yeow, mangsa kini dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

"Mana-mana saksi yang melihat kejadian itu diminta tampil memberikan maklumat kepada IPD Kulai atau menghubungi pegawai penyiasat Inspektor Mohammad Azri di talian 010-7647789," katanya.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved