“Mantap Lah Mokcik” – Macam Nak Pergi Menyelam, Pekerja Kedai Kuih Bakar Pakai ‘Goggle’ Seragam Curi Perhatian

Cooking
24 Jan 2024 • 4:28 PM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

image is not available

Kalau dah cara memasaknya dengan membakar, mestilah berasap-asap kan?

Tular di TikTok sebuah kedai yang menjual kuih tradisional di Terengganu mempamerkan dua pekerjanya menggunakan cara lain daripada lain (tapi genius) dalam menyelesaikan masalah lemas dengan asap.

 

Nohhh pakai mask terus

Berdasarkan video itu, dua pekerja wanita tersebut dilihat membuat kerja mereka membakar kuih-kuih yang dijual namun apa yang berbeza adalah mereka berdua memakai topeng pernafasan dilengkapi spek mata tahan lasak.

Antara kuih yang dibakar dan dijual di kedai Kuih Bakar Asap Kelong itu adalah bahulu, beke nyor, nganang, kuih bakar dan beberapa jenis kuih lain.

 

Boleh pakai waktu bakar lemang

Jarang dilihat di mana-mana kedai makan yang menjual makanan perlu dibakar, solusi peniaga kedai tersebut meraih perhatian warganet.

Ada yang berkata mereka teringin untuk membeli namun lokasinya terlalu jauh dan sesetengah warganet akui pernah rasa kuih-kuih yang dijual dan ia sangat sedap.

image is not available image is not available image is not available image is not available image is not available image is not available

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved