Menteri-menteri israel selar operasi selamat puluhan anak yatim dari Gaza 

13 Mar 2024 • 11:21 AM MYT
UmmahToday
UmmahToday

From Ummah To Ummah News Portal

image is not available

Dua menteri Israel telah mengutuk operasi tentera untuk menyelamatkan 70 anak yatim Palestin dari Gaza dan memudahkan pemindahan mereka ke Tebing Barat atas permintaan Jerman.

Menurut Saluran 12 Israel, Kedutaan Jerman di Israel meminta Tel Aviv untuk memudahkan pemindahan anak-anak yatim dari kawasan yang dikepung ke Tebing Barat yang diduduki.

“Dia yang berbelas kasihan kepada yang kejam akhirnya akan menjadi kejam kepada yang berbelas kasihan,” kata Menteri Kewangan sayap kanan Bezalel Smotrich di X, memetik kata rabbi. “Saya menuntut penjelasan daripada perdana menteri tentang siapa yang memberi perintah tidak bermoral ini dan dengan kuasa apa, sedangkan tebusan kami dan anak-anak mereka ditawan oleh musuh.”

Menteri Keselamatan Negara sayap kanan Itamar Ben-Gvir menyebut operasi itu sebagai “langkah kemanusiaan palsu.”

SUMBER : TRT World

 

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved