Neymar tidak mahu tinggalkan Parc des Princes

Football
24 Jun 2022 • 11:28 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available

PENYERANG sensasi Paris Saint-Germain (PSG), Nyemar berikrar tidak mahu meninggalkan gergasi Ligue-1 itu, selagi tidak memenangi trofi Liga Juara-Juara.

Neymar belum puas beraksi di Parc des Princes sekiranya skuad Les Parisines itu gagal ke Liga Juara-Juara.

“Saya tidak akan tinggalkan kelab ini selagi ia belum beraksi di Liga Juara-Juara, dan kemudian memenanginya.

“Mungkin kenyataan ini dilihat sebagai perkara mustahil, tetapi saya yakin ia boleh berlaku suatu hari nanti sebagai satu ‘hadiah’ kepada PSG.

“Perkara ini juga sudah saya maklumkan kepada ejen saya, Waner Ribeiro dan dia tahu sejauh mana saya serius mahu memenangi Liga Juara-Juara bersama PSG,” katanya.

Untuk rekod, Neymar sebelum ini dikaitkan dengan perpindahan ke beberapa kelab terkemuka dunia setelah PSG memberikan bayangan untuk melepaskan pemain berusia 30 tahun itu.

Bagaimanapun, baru-baru ini Neymar menegaskan dia mahu terus beraksi di Parc des Princes dan membantu PSG untuk melakar kejayaan terutamanya dalam saingan Liga Juara-Juara.

Sementara itu Ribeiro menegaskan Neymar dilihat begitu bersemangat dengan hasratnya mahu membantu PSG memenangi trofi Liga Juara-Juara.

Malah katanya, pada kebiasaannya, Neymar tidak akan berhenti selagi sesuatu hasratnya masih belum tercapai.

“Ketika ini, Neymar dilihat begitu bermotivasi dan kali ini dia begitu bermotivasi untuk memenangi Liga Juara-Juara sebagai pemain PSG,” katanya

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved