Oppo Find X10 Pro Max Akan Menggunakan Cip MediaTek Dimensity 9600 Pro

TechnologyDigital
15 Sep 2026 • 6:33 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Oppo Find X10 Pro Max Akan Menggunakan Cip MediaTek Dimensity 9600 Pro

MediaTek baru sahaja melancarkan cip mercu baharu Dimensity 9600 Pro yang dibina menggunakan teknologi 2nm. Sejurus selepas pengumuman tersebut, Oppo mengesahkan bahawa telefon pintar premium terbaharu mereka, Find X10 Pro Max akan menjadi antara peranti terawal menggunakan cip berkuasa ini. Bagaimanapun, pengesahan itu hanya melibatkan model global. Untuk pasaran China, pelancaran yang dijadualkan minggu hadapan masih belum dipastikan sama ada akan turut hadir dengan cip yang sama atau sebaliknya.

Menurut Oppo, Find X10 Pro Max turut dilengkapi Oppo Laminar Flow Engine hasil kerjasama dengan MediaTek. Teknologi ini pertama kali digunakan pada model tersebut dengan menyusun semula sistem paparan grafik kemudian menyesuaikannya dengan pengurusan sistem. Pendekatan ini membantu sistem kekal lancar dengan penggunaan kuasa rendah serta memastikan kandungan stabil walaupun dalam situasi mencabar

Maklumat lanjut mengenai Find X10 Pro Max akan diumumkan pada acara pelancaran global yang akan datang.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved