Petronas sahkan komitmen kerjasama dengan media

LocalBusiness & Finance
14 Feb 2025 • 3:36 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

By: Ricardo Unto

Kota Kinabalu: Petronas mengesahkan komitmennya untuk bekerjasama rapat dengan media untuk menonjolkan daya tahan, inovasi dan usaha mengejar masa depan yang mampan.

Berucap pada majlis makan tengah hari Tahun Baharu Cina, Pengurus Besar Kanan Komunikasi Strategik Petronas Siti Azlina Abd Latif melahirkan penghargaan atas sokongan berterusan media dan mengiktiraf peranan mereka dalam membentuk persefahaman awam.

Advertisement“Komitmen anda untuk menyampaikan berita, maklumat dan cerita kepada orang ramai telah memainkan peranan penting dalam membantu kami mencapai pihak berkepentingan, rakan kongsi perniagaan dan komuniti yang lebih luas dengan mesej kami,” katanya.

Beliau berkata laporan tepat dan kepercayaan bersama antara Petronas dan media memastikan komunikasi yang jelas dan tepat.

SPONSORED CONTENT How Spritzer’s silica rich natural mineral water makes your skin healthier When it comes to skincare, the first thought on our minds would be beauty products such as serums, creams, and masks. However, beauty experts and even researchers have stated that drinking more water can be just as crucial for your skin's health. Read more “Kami berharap untuk meneruskan kerjasama kita, mencipta cerita boleh dipercayai yang menyerlahkan daya tahan, inovasi dan komitmen kami yang tidak berbelah bahagi kepada visi bersama tentang masa depan yang lebih mampan.”

Petronas kekal berdedikasi untuk mengiktiraf kecemerlangan kewartawanan melalui sokongannya kepada Anugerah Akhbar Kinabalu (Kinabalu Press Awards) di Sabah, Institut Akhbar Malaysia – Anugerah Kewartawanan Malaysia Petronas, dan Anugerah Kewartawanan Kenyalang di Sarawak.

Advertisement“Anugerah-anugerah ini adalah bukti kuasa kewartawanan dalam membentuk masyarakat yang lebih berpengetahuan, dan kami berbesar hati untuk berdiri bersama anda dalam mengiktiraf bakat dalam industri,” kata Siti Azlina.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada ahli media atas perkongsian mereka dan menyatakan harapan untuk kerjasama berterusan pada tahun-tahun akan datang.

Advertisement“Semoga Tahun Ular membawa kejayaan, kemakmuran, dan kerjasama berterusan,” katanya.

Lebih 40 pengamal media, termasuk pengarang dan ketua biro, menghadiri majlis makan tengah hari itu.

Turut hadir Naib Presiden Perhubungan Strategik dan Komunikasi Kumpulan Petronas Nooruddin Abdullah, Pengurus Besar Petronas Sabah dan Labuan Siti Ayu Haniza Abdul Wahab dan Presiden Persatuan Wartawan Sabah (SJA) Datuk Muguntan Vanar.

View Original Article