Polis nafi kejadian culik kanak-kanak berlaku di Telupid

3 Oct 2022 • 7:10 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

TELUPID: Polis Beluran menafikan dakwaan berlakunya kes cubaan menculik kanak-kanak di SK Pekan Telupid, di sini, sebagaimana tular di aplikasi WhatsApp.

Ketua Polis Beluran, Superintendan Kasim Muda berkata semakan dibuat dengan pihak sekolah dan mendapati perkara itu tidak berlaku.

“Pihak sekolah sendiri memanggil pelajar yang dimaksudkan dan membuat semakan lokasi mendapati perkara tersebut tidak berlaku,” katanya dalam satu kenyataan.

Dalam pada itu, Kasim menasihati orang ramai agar berhati-hati sebelum berkongsi atau memuatnaik sebarang berita yang tidak sahih yang boleh menimbulkan kegusaran kepada masyarakat.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved