Projek kampung budaya RM80 juta di Lok Kawi

14 Jan 2023 • 12:12 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

Kota Kinabalu: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Api-Api, Datuk Christina Liew akan menyambung usahanya sebelum ini – sebuah projek kampung budaya bersepadu bernilai RM80 juta di Lok Kawi, Kinarut – selepas dilantik semula sebagai Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah.

Beliau berkata projek itu tidak diketepikan selepas melihat pertukaran kerajaan tetapi menyaksikan kenaikan harga bahan mentah dalam tempoh dua tahun sahaja.

“Saya akan terus membentangkan bajet dalam Kabinet…Ia adalah kompleks yang direka bentuk dengan cantik dengan banyak ciri asli Fasa perancangan telah selesai dan kami berharap pembinaan akan bermula tahun ini.

View Original Article