“Rendahkan Martabat Wanita”- Baru Sehari Tayang, Filem Gadis Jolobu The Movie Dah Jadi Bahan Kecaman Netizen

Movie
5 Aug 2022 • 11:28 AM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

image is not available

Filem Gadis Jolobu The Movie (GJTM) yang baru saja menemui penonton semalam di pawagam nampaknya telah meraih kecaman warga maya di media sosial.

GJTM yang dibintangi penyanyi lagenda Hattan, Khir Rahman dan juga Joey Daud itu mengisahkan mengenai 3 orang bujang terlajak yang sedang dalam usaha untuk mencari jodoh masing-masing.

Mengetengahkan beberapa elemen tradisional adat pepatih dan keunikan budaya Minangkabau di Negeri Sembilan, pastinya naskah arahan CL Hor ini ditunggu-tunggu oleh peminat filem tempatan.

Namun begitu, di media sosial Twitter, terdapat beberapa kritikan yang dilontarkan mereka yang sudah menonton filem tersebut di pawagam.

Meskipun pahit untuk ditelan, ada yang mendakwa filem tersebut telah menjatuhkan martabat wanita dan terutama sekali merendahkan keturunan Minang.

image is not available

Malah, ada yang mengatakan bahawa trailer filem juga tidak menarik selain netizen keliru dengan apa yang cuba untuk disampaikan dalam naskah tersebut.

Rasanya, kalau nak tahu betul ke dakwaan netizen ni, kena pergi tengok dulu la kot kan?

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

image is not available 33 minit lalu

"Cantik-Cantik Semuanya" - Dulu Aktif Di TikTok, Kini The Sara Sisters Dah Jadi Penyanyi Pop