
Kota Kinabalu: Kira-kira 3,000 penduduk kampung dijangka menerima bekalan air bersih dengan tajaan bernilai RM425,000, susulan kerjasama antara Kelab Rotary Kota Kinabalu Pearl (RCKK Pearl) dan Malaysian Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS).
Presiden RCKK Pearl Rosie Chong berkata, ini akan merancakkan lagi projek kelab - Projek WASH (Air dan Sanitasi) - akan dilaksanakan di sembilan kampung dari tiga daerah di Sabah iaitu Ranau, Kota Marudu dan Pitas.
“Perjanjian itu melibatkan RM425,000 untuk projek air di sembilan kampung di kawasan luar bandar Sabah, dengan lima di Ranau, dua di Kota Marudu dan dua di Pitas,” katanya dalam satu kenyataan.
Mewakili bahagian Amal Gereja tersebut ialah Elder Daniel Kane dan Sister Traudi Kane, manakala RCKK Pearl diwakili oleh Chong, Kursi Projek Datuk Suzannah Liaw dan Setiausaha merangkap Bendahari, Cathrine Liew.

