'Sokong UMNO, pangkah DAP'

Politics
21 May 2023 • 7:15 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Kempen UMNO memujuk penyokongnya untuk memangkah calon DAP pada PRN enam negeri mungkin tidak akan menerima respons positif susulan sejarah permusuhan hebat di antara dua parti berkenaan.

SHAH ALAM - Pengundi UMNO dijangka sukar untuk memberikan undi kepada calon DAP pada Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri tidak lama lagi.

Penganalisis Politik Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dr Sivamurugan Pandian berkata, ramalan itu berdasarkan permusuhan antara UMNO-DAP yang sudah berlarutan sekian lama sebelum kedua-dua parti menjadi sekutu di bawah Kerajaan Perpaduan.

Menurutnya, hanya sekitar lima atau enam daripada 10 pengundi UMNO di satu-satu kawasan dijangka memangkah calon DAP pada PRN nanti.

Baca berita penuh di Sinar Premium.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved