
SANDAKAN: Persatuan Pencegahan Kekejaman Terhadap Haiwan (SPCA) Sandakan merayu sokongan segera untuk menguruskan krisis anjing liar.
Menurut jurucakapnya, Voo Min Gin, sejak 2015, SPCA Sandakan bekerja keras untuk menangani isu anjing terbiar yang semakin serius di daerah ini melalui kerjasama dengan Bantuan Antarabangsa untuk Perlindungan & Kebajikan Haiwan (IAPWA).
Terkenal dengan kepakaran mereka dalam penjagaan veterinar dan pengurusan populasi haiwan, SPCA mendapatkan sokongan IAPWA untuk membantu melaksanakan strategi pengurusan komprehensif sama dengan inisiatif yang sudah terbukti berjaya di tempat lain.
Di sebalik usaha berterusan dan banyak cadangan dikemukakan kepada pihak berkuasa tempatan, termasuk pembentangan terperinci kepada Majlis Perbandaran Sandakan (MPS), sambutannya amat mendukacitakan.
