Sultan Ibrahim berangkat tinggalkan Istana Bukit Serene

31 Jan 2024 • 8:08 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Kenderaan yang membawa Sultan Ibrahim meninggalkan Istana Bukit Serene menuju hangar diraja di Senai.

JOHOR BAHRU - Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berangkat meninggalkan Istana Bukit Serena pada pukul 7.45 pagi Rabu, menuju hangar diraja di Senai, di sini, bagi berlepas ke Kuala Lumpur.

Baginda dijangka berangkat ke Kuala Lumpur menaiki pesawat peribadi sekitar pukul 8.30 pagi Rabu.

Sultan Ibrahim dijadual diisytihar sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-17 dalam istiadat penuh tradisi di Istana Negara.

Seri Paduka Baginda juga akan melafaz dan menandatangani Surat Sumpah Jawatan Yang di-Pertuan Agong ke-17 di Balairung Seri, Istana Negara, Kuala Lumpur hari ini sekali gus menandakan bermulanya tempoh pemerintahan lima tahun Sultan Ibrahim sebagai tonggak kedaulatan dan perpaduan negara seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. - Awani

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved