Tak ketat! Tya Adnan reka pakaian sukan muslimah – “Labuh depan belakang”

Women's FashionHealth & Fitness
29 Jul 2025 • 4:34 PM MYT
Oh My Media
Oh My Media

A digital platform emphasizing quality content and inspirational stories.

Isteri pelakon Shukri Yahya meraih tumpuan warganet apabila mengeluarkan produk pakaian terbarunya yang dilihat patuh syariah.

Reka pakaian muslimah

Menerusi hantaran di Instagram, Tya atau nama lengkapnya Siti Nurfatihah Ahmad Adnan, 33, menggayakan pakaian sukan versi muslimah sambil aktif bermain ‘pickle ball’ tanpa menghadkan sebarang pergerakan.

Menurutnya, wanita tidak perlu untuk tampil berpakaian ketat ketika bersukan dan menjelaskan kelebihan pakaiannya itu yang dipercayai cukup untuk menutup aurat seorang wanita.

“Tak semestinya aktif kena ketat, tak perlu risau dengan Covya Hoodie tak akan terangkat sana sini.

“Oversized, labuh depan belakang sesuai buat wanita aktif bersukan,” katanya di Instagram, baru-baru ini.

image is not available

Meninjau ke ruangan komen, warganet memuji usahanya untuk menggalakan kaum wanita menjaga aurat biarpun sedang bersukan tanpa menggayakan pakaian yang menampakkan bentuk tubuh.

Malah ada juga yang sebak melihat perubahan isteri Shukri itu dalam menjadi menjadi wanita yang jauh lebih baik dan mendoakan agar dirinya istiqamah berada di jalan yang benar.

Wanita termahal

image is not available

Contoh niqabis terbaik

image is not available

Nampak mahal

image is not available

Terdahalu, penghijrahan Tya dikongsikan oleh suaminya, Shukri Yahya selepas pulang menunaikan umrah pada tahun lalu dengan mengenakan niqab dan tampil lebih sopan dengan menutup aurat sepenuhnya.

Sumber: Instagram sigadistya